Hengen eväitä: Ristin kaksi puolta

Jeesuksen Kristuksen risti on Häneen uskovan ja Häntä seuraavan Jumalanlapsen rauhan perustuksena, mutta toisaalta se julistaa syntisen ja turmeltuneen maailman tuomion. Sama ristillä vuotanut Jumalan Pojan veri, joka puhdistaa uskovaisen tunnon ja antaa hänelle rauhan, on vuotanut tämän maan päälle ja todistaa maailman rikollisuuden sekä tuomion.

Jumalan pojan tulemus, joka pian tapahtuu, on riisuva antikristillisen, uskonnollisen ja muotojumalisen valhepuvun ja paljastaa sen alastomuuden koko karmeudessaan, mutta toisaalta pukee todellisen Kristuksen seurakunnan, joka on yksi, ihanaan lahjavanhurskauden pukuun ja täyttää sen suun kiitoksella ja ylistyksellä.

Jeesus Jumalan Karitsa, joka tulemuksessaan tuomitsee maailman ja saa kaikki maan sukukunnat parkumaan, on hellällä kädellään johtava kalliilla verellään lunastamansa lauman vihreille niityille ja virvoittavien vesien luo. (Vertaa Johanneksen ilmestys 6:15-17 ja 7: 13-17) ”Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltaan, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää”?

”Yksi vanhemmista puhui minulle ja sanoi: Keitä ovat nämä pitkiin valkeisiin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet? Ja minä sanoin hänelle: Herrani, sinä sen tiedät. Ja hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja Hän joka valtaistuimella istuu., on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä. Ei heidän enää tule nälkä eikä jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle, sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistään”.

Elätkö Jeesuksen Kristuksen uudestisynnyttämänä lahjaksi saatua ylösnousemus elämää, täysin Hänestä riippuvaisena, tästä maailmasta uloskutsuttuna siihen valtakuntaan, joka on Jumalan. Vapaana uskonnoista ja uskonnollisuudesta sekä muotojumalisuudesta – iankaikkista elämää. Kristus-elämä on löydettävissä Raamatun sanan kautta.

Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää”. 1 Joh. 5:12.

Kalevi  Tuomivaara

Leave a Comment