Uiherlan kentän tilanne? – lukija ihmettelee, mitä tarkoittaa huoltorakennuksen seinään ilmestynyt kyltti

Uiherlan kenttä, kyltti
Lukija ihmettelee mielipidetekstissään, mitä huoltorakennuksen seinään tullut kyltti tarkoittaa. Kuva: Jorma Tanila

Huoltorakennuksen seinään on asennettu kuvan mukainen kyltti.

Kyselin muutamilta valtuutetuilta, mitä kaupungin omistaman Uiherlan urheilukentän huoltorakennuksen seinään ilmestynyt yksityisalueen kyltti tarkoittaa?

Heidän kertoman perusteella kaupunginvaltuustossa tai lautakunnissa ei ole käsitelty Uiherlan kenttään liittyviä asioita. Valtuutetuilta sain muun muassa vastauksen, että asian tarkemmista tiedoista on kysyttävä suoraan kaupungintalolta.

Urheiluseuran kotisivujen mukaan ”Kesällä liikutaan esimerkiksi Uiherlan kentällä yleisurheillen”. ”Uiherlan kenttä löytyy osoitteesta Eräpyhäntie 899, 35220 Eräjärvi. Kentällä on mahdollista harrastaa vapaasti muun muassa pituushyppyä, kuulantyöntöä, jalkapalloa ja muita pelejä nurmikentällä (kaksi jalkapallomaalia), juoksua juoksusuoralla. Lisäksi kentällä on urheiluvälinevarasto, josta löytyy kattavasti pesäpallovälineitä isommallekin porukalle!”

Erajarvi.net -sivuston mukaan talviliikunnan hiihtoladut-osiossa ”Uiherlan urheilukenttä (ylläpidetään talkoilla). Kentällä voi harrastaa vapaata hiihtotyyliä.”

Maan hallitus on huolissaan kansalaisten fyysisen kunnon heikkenemisestä kaikkien ikäluokkien kohdalla. Lapset, keski-ikäiset ja eläkeläiset, siis aivan kaikki, kaipaavat lisää erityyppistä liikuntaa.

Urheilukentän rajaaminen kaikkien eräjärviläisten ulottumattomiin on ristiriidassa näiden tulevien ja tulevaisuuden tavoitteiden osalta.

Odotan Oriveden kaupungin päättäjiltä vastauksia sekä avoimuutta ja tasapuolisuutta päätöksentekotavoissa.

Jorma Tanila

Leave a Comment