Hengen eväitä: Elämän antaminen

Sunnuntain 24. syyskuuta teemana on ”Jeesus antaa elämän”. Päivän evankeliumissa kuvataan hetkeä, kuinka Jeesus herättää Lasaruksen kuolleista eli Jeesus antaa hänelle elämän.

Jeesus tekee tämän, koska vainajan sisar Martta on aikaisemmin osoittanut uskonsa häneen sekä Marian ja läsnä olevan kansan syvä liikutus teki vaikutuksen Jeesukseen. Tämä sunnuntain pyhän teema muistuttaa meitä uskovien toivosta, siitä, että Jeesus on voittanut kuoleman vallan ja vapauttanut ihmiset katovaisuuden kynsistä.

Elämän antamisesta minulle tulee kaksi ajatusta. Ensimmäisenä antaa elämä toisen puolesta, kuten uhrata itsensä. Toiseksi tuli mieleen synnytys. Noin kuukausi sitten sainkin kotiseudulta iloisia uutisia, sillä minusta tulikin toisen kerran setä.

Noina samoina aikoina aloitin myös täällä Oriveden seurakunnassa määräaikaisena nuorisotyönohjaajana sekä kasvatuksen työntekijänä. Päätoimena työskentelen nuorten kanssa, mutta täällä minulla on ilo olla mukana viikoittain päiväkerhossa, mikä on minulle uutta. Olikin ilahduttavaa, miten joku lapsonen tai huoltaja totesikin ”setä” minut nähdessään. Voinkin nyt lisätä ”Päiväkerhosedän” omiin titteleihin.

Ajattelen, että kun tutustuu uusiin ihmisiin, luo yhteyttä, antaa silloin toisille osan elämää. Vastavuoroisesti hän antaa osansa sinulle. Näin tulemme osaksi toinen toistamme. Kun kunnioitamme ja olemme hyviä toisillemme, tämä annettu elämä kukoistaa. Uudessa työpaikassa ja uudella paikkakunnalla näitä uusia yhteyksiä riittääkin luotaviksi.

Elämä on lahja, jonka meille Jumala on antanut. Missä kaksi tai useampi uskova on koolle, on Jeesus luvannut olla keskellämme. Vuosien saatossa töitä tehdessä leireillä ja reissuilla, on minulla kulkenut mukana kaksi esinettä. Ensimmäinen on pienen pieni puinen risti ja toinen on pieni Suojelusenkeli-taulu. Nämä muistuttavat siitä, että Jumala on antanut enkeleilleen käskyn suojella ja varjella meitä.

Näin ollen korkeimman suojeluksessa, voimme antaa iloa ja valoa elämiimme!

Tapio Nietola

Kasvatuksen työntekijä

Oriveden seurakunta

Leave a Comment