Konsta Saarinen sijoittui SM-sarjassa kolmanneksi – Kokkolan kisa päättyi hänen osaltaan keskeytykseen

Orivesiläinen Konsta Saarinen on sijoittunut kolmanneksi rallin SM5-luokassa. Sijoitus varmistui viikonloppuna ajetun Kokkolan rallin jälkeen. Se oli SM-sarjan viimeinen osakilpailu.

Saarisella oli ennen sarjan viimeistä osakilpailua mahdollisuus nousta vielä SM5-luokan mestariksi. Se olisi vaatinut Saariselta voittoa Kokkolasta ja vielä sitäkin, että ykkössijaa SM5-luokassa pitänyt Ville Hautamäki ei olisi ollut kolmen parhaan joukossa.

Lue myös: Konsta Saarisella on vielä mahdollisuus ajaa Suomen mestariksi – pelkkä luokan ykkössija kauden viimeisestä SM-rallista ei kuitenkaan vielä titteliä tuo

Puhelimitse tavoitettu Saarinen myöntää olevansa pettynyt kolmanteen sijaan.

– Ei se oikein maistu. Voittoa yritettiin. Mutta onhan kolmas sijakin parempi kuin ei mitään, Saarinen toteaa.

Vielä perjantaina ajettujen kolmen erikoiskokeen jälkeen Saarisen tilanne näytti hyvältä. Hän oli yötauolla siirryttäessä 5-luokkaa ajavissa kolmantena. Kärkisijaa pitäneeseen Jarkko Nikaraan ero oli 7,7 sekuntia

Ville Hautamäki oli puolestaan vasta kuudentena puolen minuutin päässä kärjestä.

Saarisen ralli jatkui loistavasti myös lauantaina aamun kahdella erikoiskokeella. Niiden jälkeen tilanne oli se, että Saarinen oli noussut toiseksi.

Nikara oli yhä kärjessä ja eroa Saariseen oli kertynyt yli 16 sekuntia. Hautamäen sijoitus oli tuossa vaiheessa neljäs ja eroa kärkeen hänellä oli yli 40 sekuntia.

Kuudes erikoiskoe muutti kuitenkin tilanteen. Saarinen ajoi pätkällä ulos ja teki vajaan 10 kilometrin erikoiskokeella kahdeksan minuuttia huonomman ajan kuin sen nopeimmin ajanut Hautamäki. Kokonaistilanteessa Saarinen tippui kahdeksanneksi ja Hautamäki nousi kolmanneksi.

– Pikkuisen meni liukkaasta asfalttiristeyksestä leveäksi. Se oli ihan puhdas virhe, hän ruotii.

Lopulta Saarisen ralli päättyi keskeytykseen.

– Auto ei edes oikeastaan mennyt rikki, mutta sen verran, ettei päästy jatkamaan, kun syyläri hajosi, Saarinen kertoo.

Kokkolan rallin SM5-luokan voitti ylivoimaisesti Arttu Lähdeniemi. Hän päihitti toiseksi tulleen Ville Hautamäen minuutilla. Kolmas oli Jarkko Nikara, joka jäi kärjestä yli kaksi minuuttia.

Lähdeniemi oli ennen SM-sarjaa päättänyttä Kokkolan rallia kokonaispisteissä kolmantena. Ykkössija nosti hänen kokonaistilanteessa toiseksi ohi Saarisen. Hautamäki sai puolestaan juhlia jo neljättä perättäistä SM5-luokan mestaruutta.

Hautamäki keräsi kauden aikana 142 pistettä, Arttu Lähdeniemi 129 pistettä ja Konsta Saarinen 101 pistettä.

Ensi kaudelle Saarisen suunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Ensi kauden suhteen on vielä auki, mitä ajetaan. Eteenpäin pitäisi päästä, mutta mahdollisuuksia on aika vähän, ja rahaahan tuo vaatii paljon, Saarinen sanoo.

Juttua muokattu 9.10.2023 kello 12.35: juttuun on lisätty Konsta Saarisen kommentit.