MAINOS

Miten factoring-rahoitus toimii

Factoring-rahoitus on yrityksen rahoitusmuoto, jossa yritys kotiuttaa rahat myyntisaatavasta heti kassaan rahoittamalla saatavan esimerkiksi pankissa. Factoring-rahoitus auttaa yritystä tehostamaan kassavirtaa poistamalla epävarmuuden asiakkaiden maksuaikatauluista. Tämä taas parantaa yrityksen omaa maksuvalmiutta. Factoring-rahoitus on hyödyllinen vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat nopeasti käteisrahaa.

Yleisesti ottaen factoring rahoitus toimii näin:

Sopimus: Aluksi yritys solmii sopimuksen factoring-yhtiön kanssa. Sopimuksessa määritellään muun muassa hinta factoring-rahoitukselle ja muut rahoituksen ehdot.

Laskujen valinta: Tavallisesti yritys valitsee ne laskut, joita se haluaa faktoroida. Joissain rahoitusyhtiöissä asiakkaan on kuitenkin pakko rahoittaa koko saatavakanta.

Luottopäätös: Yritys lähettää valitut laskut rahoitusyhtiölle, joka tekee laskuille luottoarvion ja maksaa, positiivisen luottopäätöksen jälkeen, laskut heti yrityksen tilille.

Loppumaksu: Rahoitusyhtiö jää odottamaan rahoitetulle laskulle maksua ja tästä odottamisesta perii asiakkaaltansa korvauksen, joka on factoring-rahoituksen hinta.

Tutustu factoring-rahoitukseen

Yksi tunnettu suomalainen vaihtoehto on Alisa Pankin joustava factoring-palvelu, jossa yrittäjä päättää itse, mitkä laskut rahoittaa ja milloin. Palvelussa ei ole määräaikaisia sopimuksia tai kiinteitä kuluja. Pankki perii vain kertapalkkion per faktoroitu lasku. Vieraille Alisa Pankin kotisivuilla ja lue tarkemmin factoring-rahoituksesta yrityksen rahoitusmuotona.

MAINOS


Leave a Comment