Lähellä se oli, mutta aivan ei OrPon taistelu riittänyt – joukkueen kausi päättyi samanlaisiin tunnelmiin kuin vuosi sitten

OrPo, LP-Vampula
LP-Vampulan ja OrPon puolivälieräsarjassa voiton jokaisesta ottelusta vei aina kotijoukkue. Torstaina Huittisissa taistelu oli tasaista, mutta sielläkin kotitaika piti. LP-Vampula voitti ja eteni mitalipeleihin. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Hurja taistelu ei riittänyt.

OrPon kausi loppui Huittisissa pelattuun viidenteen puolivälierään, joka venyi lopulta viisieräiseksi kamppailuksi. LP-Vampula voitti ottelun 3–2 (21–25, 25–19, 18–25, 25–18, 15–12).

Pettymys näkyi OrPon pelaajien kasvoilta ottelun jälkeen. Voitto oli lähellä, mutta aivan samoin kuin vuosi sitten mitalipeleihin pääsy karkasi hurjan nousun jälkeen viime metreillä.

Ottelun neljässä ensimmäisessä erässä tilanteet vaihtuivat useaan kertaan ja peli oli jopa kummallista. Hyvän vaiheen jälkeen kummallakin joukkueella ote alkoi yhtäkkiä lipsua ja vastapuoli pääsi niskan päälle.

Näin kävi muun muassa neljännessä erässä, jossa OrPo pelasi upeasti ja pääsi jo 9–13 johtotilanteeseen. Sitten jotain murtui, kun syöttövuoron sai LP-Vampulan Cheyenne Jones. Vampula nousi ensin rinnalle, ja kun OrPo lopulta sai Jonesin syöttöputken poikki, oli tilanne 15–21.

Viidennessä erässä taistelu oli tasaista, mutta Vampula pelasi virheettömämmin ja vei sillä voiton. Joukkue eteni ensimmäisen kerran neljän parhaan joukkoon. Siitä se osasi myös iloita.

OrPon parhaana pelaajana palkittu Milka Stijepic (26/+18) oli Ruudun haastattelussa äärimmäisen pettynyt lopputuloksesta. Hän oli pahoillaan, ettei joukkue selvinnyt jatkoon, mutta tiesi myös, että koko joukkue oli tehnyt parhaansa ja taistellut. Tällä kertaa se ei vain riittänyt.

– Viides erä oli todella kova erä. Siinä tehdyt muutamat virheet ratkaisivat erän ja ottelun. Mutta olen ylpeä joukkueestani. Kukaan ei uskonut, että olisimme olleet taistelemassa pääsystä neljän parhaan paikkaan.

Stijepic piti ottelua myös monella tavalla kauden tärkeimpänä otteluna: ei vain sen vuoksi, että voitto olisi vienyt OrPon mitalipeleihin.

– Me laitoimme tähän ottelun kaiken taistelutahtomme.

– Olen ylpeä kaikista tytöistä. Olen iloinen, että tulin Suomeen ja tapasin heidät kaikki. Tämä tappio on myös siksi surullinen, että nyt kausi on ohi ja minun on lähdettävä kotiin, Stijepic totesi.

Ada Aronen oli Vampulan syöttöjen kohde, mutta teki tehot 18/+9. Hyvän potin keräsivät myös Jessika Mursula (11/+9) ja Teija Vuorenmaan kanssa kentällä vuorotellut Nea Subotic (11/+6).

OrPolla alkoi kesäloma, mutta naisten lentopallokausi on vielä loppuhuipennusta vaille valmis. Välierissä kohtaavat Pölkky Kuusamo ja Puijo Wolley sekä LP Kangasala ja LP-Vampula. Välierät alkavat 25. maaliskuuta.

Juttua on muokattu 21.3.2024 klo 22.04: Juttuun on korjattu, että OrPon 9-13 johtotilanne oli neljännessä erässä.