Odottelu lisää tuskaa

Alkanut flunssakausi uhkaa tehdä ihmisten elämästä nyt normaalia vaikeampaa. Tavallisena syksynä pieni nenän niiskautus ja kurkkukipu eivät kenenkään mieltä hirvittävästi hetkauttaisi, mutta nyt tilanne on toinen. Jokaista oiretta tunnustellaan tällä hetkellä mahdollisena koronaoireena.

Yleiset ohjeet ovat olleet varsin yksiselitteisiä: jos oireilet vähänkin, pysy kotona. Koronatesteihinkin väkeä on kehotettu menemään, jos oireita ilmaantuu. Testiin pääseminen ei kuitenkaan ole ollut helppoa. Orivedeltä ja Juupajoelta on lähdettävä testattavaksi naapurikuntiin ja testausajan on voinut saada vasta parinkin päivän päähän.

Jos oireileva on halunnut pitää tiukasti karanteeniajatuksesta kiinni, on tilanne tarkoittanut sitä, että koulusta tai työpaikalta on pitänyt olla poissa jopa useita päiviä. Kiperämmäksi tilanne vielä muuttuu, jos testin vastaustakin saa odottaa päivän tai kaksi.

Juupajokelaisilla tilanne on onneksi tämän viikon aikana helpottunut. Mänttä-Vilppulassa testauskapasiteetti on kaksinkertaistunut siellä käyttöön otetun drive-in-testauksen ansiosta.

Monia työntekijöitä tarvitaan työpaikoilla eikä etätöiden tekeminen ole kevään testijaksosta huolimatta kaikille mahdollista. Työpaikoissa saatetaan joutua miettimään vielä monenlaisia käytännön järjestelyjä, loppuvuoden aikana, jos usea työntekijä on samaan aikaan karanteenissa odottamassa testiin pääsyä ja tuloksen varmistumista.

Leave a Comment