Valoisassa toimistossa viihtyvät ihmiset ja kasvit – Marja Remahlin työhuoneessa on muratti ja seinällä isän kirjoittama viesti

Marja Remahl
Marja Remahlin isän vanha viesti on kunniapaikalla toimiston seinällä. Kuva: Mirkka Tuominen

Marja Remahlin alias Maikun Tiimin tilitoimisto sijaitsee Oriveden Kampuksella. Työhuonettaan hän on sisustanut henkilökohtaisilla tavaroilla.

Yksi sellainen on Remahlin isän vanha viesti. Se on kunniapaikalla hänen toimistonsa seinällä:

”Tämän lapun pisti permannon alle työmies Vilho Vatanen 25.10.1952. Tuntipalkka on sekatöissä 110-120 markkaa, kirvestöissä 138-145 markkaa. Jos löydät tämän lapun jälkeen 1972 niin kirjoita minulle. Orivesi as. Vilho Vatanen. Laitan tänne markan rahan joka ei ole enää kauan voimassa.”

– Tämä on kopio isäni kirjoittamasta vanhasta viestistä, jonka hän kirjoitti ruskealle pahville ja jemmasi sen kampuksen permannon alle rahauudistuksen mietinnän aikoihin opiston remonttitöissä käydessään, Remahl kertoo.

Marja Remahl
Ryijy on Remahlin isän äidin ryijy. Se koristaa nyt Remahlin työhuoneen seinää. Kuva: Mirkka Tuominen

Suvun ryijy ja muutama viherkasvi

Remahlin isän viestin vieressä on muitakin tsemppaavia, positiivisia voimalauseita. Hänen äitinsä sanoi aina, että kaikki järjestyy. Siksi kyseisellä tekstillä kirjoitettu kortti koreilee myös toimiston seinällä.

Kaunis ryijy on Remahlin isän äidin ryijy. Viherkasveista etenkin muratti viihtyy valoisalla toimistolla.

Marja Remahl muutti tilitoimistonsa työpisteen kampuksen tiloihin maaliskuun alussa, juuri ennen koronaa. Sitten tuli rajoituksia.

– Nyt onneksi toiminta on vilkastunut. Joskus koronan pahimpana aikana saatoin työskennellä täällä ihan yksikseni. Yksin työskennellen ei ollut vaaraa kenenkään tartuttamisesta. Asiakkaani toivat Kampuksen ulkona sijaitsevaan postilaatikkooni tarvittavat paperinsa.

Yksi asiakas antoi Remahlille selviytymispakkauksen sähkökatkosten varalle, ettei hänen tarvitse keskeyttää töitään. Kynien, terottimen ja kumin sisältävän lahjapakkauksen Remahl on laittanut koristeeksi työhuoneensa seinälle.

Marja Remahl
Työhuoneesta saa kotoisan viherkasvien avulla. Kuva: Mirkka Tuominen
Marja Remahl
Yhden asiakkaan antama lahjapakkaus on koristeena Remahlin tilitoimiston seinällä. Kuva: Mirkka Tuominen

Leave a Comment