Metsästä löytyneet ikkunat päätyivät Pirjo Jokisen makuuhuoneeseen – niistä tuli huoneeseen tilaa jakava sermi

Ikkunat_sisustus
Pirjo Jokinen löysi metsästä hylätyt vanhat ikkunat, joista hän keksi tehdä makuuhuoneeseensa kauniin sermin. Kattokruunu antaa lämmintä loistoa makuuhuoneeseen. Kuva: Mirkka Tuominen

Yrittäjä Pirjo Jokinen sisustaa kotiaan kauniisti. Jokinen on juuri muuttamassa toiseen asuntoon, mutta vielä hän ihailee vanhan kerrostaloasuntonsa hienoimpia sisustuskohteita. Sisustuksessaan Jokinen suosii ekologisuutta.

– Esimerkiksi vanhat ikkunat löytyivät metsästä. Keksin tehdä niistä makuuhuoneeseeni hauskan seinän.

Jokisen parvekkeella kelloköynnöksen takaa pilkistää takorautasiivet ja vanha peili. Liuskekivipöydän päällä on vanha kynttilälyhty. Pöydän kätköistä löytyy myös pieni sydänkoru, jonka hän on saanut tyttäreltään.

Jokisen olohuoneessa koreilee hänen itse tekemänsä pellavatyynyt, suloisen vanhan pehmonallen kanssa. Lammasmatot ovat paikalliselta tilalta. Takorautainen, puinen penkki on palvellut sekä sisä- että ulkotiloissa.

Olohuoneen pöydän on tehnyt Jokisen poika Juho. Nojatuoli on Emma-sarjaa vuosikymmenten takaa. Pöydän alle asetellun vanhan maton värejä Jokinen testasi pesemällä maton kloriitilla.

– Matto oli ruskean beesin sävyinen, mutta kloriitin avulla sain mattoon oranssia ja keltaista tilalle.

Käsityöläisyys kulkee Jokisten suvussa. Juha Jokinen ja hänen vaimonsa vaimonsa Eeva-Maria kunnostavat yhdessä satavuotiasta taloa perinteiseen tapaan.

– Pojantyttäreni Rosan keppihevostalli on rakennettu vanhaan navettaan. Siellä Rosalla on 30 kepparia. Rosan pikkusisko Siiri on ollut myös mukana kepparitallin talkoissa, Pirjo Jokinen kertoo.

Pirjo Jokinen, sisustus
Pirjo Jokisen olohuoneesta löytyy pehmonalle ja Jokisen ites tekemät pellavatyynyt. Lammasmatot tuovat lämmintä tunnelmaa. Takorautainen, puinen penkki sekä nojatuoli ja vanha matto tuovat oman erikoislaatuisen tunnelmansa olohuoneeseen. Kuva: Mirkka Tuominen

Leave a Comment