Teemu Laurikainen ponnisti Suomen kärkeen Lempäälässä

Korkeushyppy Teemu Laurikainen
OrPon Teemu Laurikaisen korkeusennätys on nyt 195, joka syntyi Lempäälässä. Kuvassa hän hyppää kesällä järjestetyissä Oriveden aikuiskisoissa. Kuva: Juha Jäntti

Ponnistuksen hyppääjälahjakkuus Teemu Laurikainen, 15, kipusi Suomen kärkituloksen haltijaksi jopa kahdella ikätasolla hypättyään Lempäälässä korkeutta 195. Orivesiläinen kipusi kahdella sentillä ohi M16-sarjan kärkitulosta hallussaan pitäneen Korian Ponnen Jere Nyströmin. Sarjassa M17 Teemu jakaa ykkössijan Kokemäen Kova-Väen Oskari Henttisen kanssa.

Laurikaisen kehityskaari on tällä kaudella ollut hurja. Ennätys on parantunut 19 senttiä. Hän alkaa lähennellä jo miesten korkeuksia. Esimerkiksi Suomi–Ruotsi-maaottelussa Suomen heikoin edustaja jäi lukemiin 195.

Lempäälässä kahden metrin ylitys oli täpärällä. Kevyt hipaisu nilkkaan pudotti riman hiuksenhienosti.

Teemu havitteli tälle kaudelle kahden metrin ylitystä. Nyt se ei aivan onnistunut, mutta kunnianhimoinen tavoite oli lähellä toteutua.

– Nopea kehitykseni perustuu hyviin treeneihin ja harjoitusmäärien kasvuun. Viime syksyn maajoukkueleirillä oli iso merkitys. Ensi kaudesta ei ole vielä keskusteltu, mutta oletan, että Kaisa Kymäläinen jatkaa valmentajanani, Laurikainen kertoi suunnatessaan ajatuksia jo kohti tulevaa hallikautta.

Leave a Comment